Kom tett på barnehageprosjekt i Zimbabwe 

Som ansatt i Espira kan du engasjere deg i arbeidet vi gjør i Zimbabwe sammen med SOS-barnebyer, inkludert sjansen til å oppleve prosjektet med egne øyne. 

I 2015 var Espira med på å bygge en barnehage i Bindura, en landsby litt nord for Zimbabwes hovedstad Harare. 

– Siden åpningen i 2016 har tusenvis av barn, foreldre og ansatte i våre barnehager her i Norge engasjert seg i barnehagen. Den driver vi sammen med SOS-barnebyer, forteller Jens Schei Hansen, som er ansvarlig for samarbeidet med SOS-barnebyer i Espira.

Les mer: Espiras samarbeid med SOS-barnebyer 

Espira har vært hovedsamarbeidspartner for SOS-barnebyer siden 2017. 

Ansatte får sjansen til å reise 

Hver september reiser rundt åtte Espira-ansatte til Zimbabwe, sammen med SOS-barnebyer, for å besøke barna og de ansatte i barnehagen der. Som ansatt i Espira kan også du få sjansen til å bli med på en slik lærerik reise gjennom å engasjere deg i arbeidet for barnehagen i Bindura. 

Les mer: Ønsker du å støtte barna i Zimbabwe? 

– Det å komme ned dit og se barnehagen med egne øyne og møte barna og de ansatte var noe helt spesielt og fint, forteller Heidi Fjøsne Dehli.  

 Hun har vært ansatt som barnehagelærer i Espira Kløverenga i Årnes siden 2016, og var en av de som var med til Zimbabwe i 2019. 

 

Ulikt, men godt gjenkjennelig  

– Det var selvfølgelig mye som var ulikt det vi er vant til her hjemme. Men jeg la merke til at de ansatte var veldig flinke til å trekke frem og fokusere på barnas sterke sider, akkurat som vi gjør i Espira i Norge. De får også to måltider om dagen, som Espira er med på å finansiere, sier hun. 

Les mer: Godt pedagogisk tilbud i et trygt miljø 

Selv har Fjøsne Dehli vært aktiv i arbeidet med å samle inn penger til barnehagen i Bindura gjennom ulike initiativer ved Espira Kløverenga. 

 Vi har blant annet Solsikkeaksjonen hver høst, der vi lager ting i barnehagen og selger til foreldre. Vi samler også inn penger gjennom å arrangere lotteri blant de ansatte. 

 En inspirerende og lærerik mulighet 

Mange av barna i Bindura har mistet foreldrene sine og lever i fattigdom. Barnehagetilbudet som Espira er med på å opprettholde, er derfor ekstra viktig. 

Se flere bilder fra Zimbabwe her 

– Vi vet at det å få en plass i barnehagen hjelper dem å få en trygg barndom. Dette forbereder også barna på videre skolegang. For våre egne ansatte, og ikke minst barna i våre barnehager, er det både inspirerende og lærerikt å kunne få lov til å være med på å sørge for at barna og de voksne i Bindura får et bedre liv, sier Jens Schei Hansen.

 

Dette er noe av det man får oppleve i Zimbabwe 

  • Reisen varer åtte dager 
  • Mesteparten av tiden er vi sammen med barn og ansatte i barnehagen 
  • Workshop med lokale pedagoger  
  • Besøke familier i nærområdet til barnehagen 
  • Besøke familier som Espira og SOS-barnebyer støtter i andre deler av Zimbabwe
  • Besøk hos SOS-barnebyer

 

Tags:

SOS-barnebyerzimbabwe