Andrea valgte å fortsette i Espira da hun flyttet

Andrea Hovstein Hjellegjerde ønsket å fortsette å jobbe i en Espira-barnehage da hun for et par år siden flyttet fra Oslo til Stjørdal.

Andrea jobber i dag som pedagogisk leder i Espira Muruvik barnehage i Malvik Kommune. Tidligere jobbet hun som barnehagelærer i Espira Grefsen stasjon barnehage i Oslo. Hun begynte der da den var ny i 2016.

-Jeg var ikke i tvil om at jeg ønsket å fortsette å jobbe i en Espira-barnehage da jeg skulle flytte tilbake til Trøndelag, sier Andrea.

Hun trekker frem flere positive sider med Espira som arbeidsplass.

-Jeg identifiserer meg sterkt med Espiras verdier. I Espira har vi store påvirkningsmuligheter med hvordan vi løser arbeidsoppgavene våre. Og så er jeg veldig glad i Espira BLIKK. Det er godt og trygt å jobbe i en barnehage som fokuserer så sterkt på kvalitet. Det gjorde vi i Espira Grefsen Stasjon og det gjør vi i Espira Muruvik, sier Andrea.

Toppidrettsutøver

Andrea er døv og deltar på internasjonalt toppnivå i golf for døve. Hun har flere ganger deltatt i internasjonalt mesterskap, og i 2017 vant hun bronse i deaflympics i Tyrkia.

Dette var Andreas tredje medalje i et internasjonalt mesterskap for hørselshemmede. Fra før av står hun med både sølv- og bronsemedalje i VM for hørselshemmede.

-Jeg trener hver eneste dag og neste mål er Deaflympics i Brasil i mai, sier Andrea.

Kollegaer har lært seg tegnspråk

Andrea har ingen problemer med å følge med i en vanlig samtale, men det er tegnspråk som er hennes førstespråk. Flere av kollegaene har også vist interesse for å lære seg dette, og det kommer til nytte siden der er flere «koda» barn i barnehagen, og koda betyr “kids of deaf adults”. Barnet er da tospråklig med både tegnspråk og norsk tale.


-Jeg bruker CI, cochlear implantat. Her er det elektroder som plasseres inn i sneglehuset og en mottaker som sender signaler under huden over øret. På yttersiden er det et apparat som tar imot signalene. Det er et annerledes lydbilde med en CI enn med et høreapparat. Man blir selvsagt ikke hørende, og det varierer individuelt hvor godt nytte man har av et slikt hjelpemiddel, forteller Andrea.

-Jeg er veldig opptatt av tegnspråk og drømmen er at vi kan løfte dette høyere opp på agendaen i hele Espira, sier hun.

Andrea er forøvrig veldig fornøyd med arbeidshverdagen i Espira Muruvik. Hun forteller at alle barna i Espira Muruvik føler seg sett og svært trygge sammen med de voksne som jobber der.

– Vi gjør ting i barnas tempo og unngår å stresse. Stemningen i vår barnehage er veldig positiv og vi er alle flinke til å se hverandre, sier hun.

Hun legger også vekt på at kollegene i barnehagen er omsorgsfulle, og at de utforsker og undrer seg sammen med barna. Dette er viktig for barnas trivsel og utvikling.

– Jeg er genuint interessert i en allsidig utvikling – at alle skal få muligheten til å utvikle seg på sin egen måte, avslutter Andrea.

Les også «Å jobbe i Espira gir meg både fokus og frihet».

Jobbe med oss? Se våre ledige stillinger her.