Barnehagepodden

8. Å velge barnehage

2019 var et spennende år for Kjartan og mannen Knut. De ble både foreldre til Olivia – og de vant Tv-programmet Sommerhytta. I denne episoden er Pia Paulsrud programleder. Hun snakker med Kjartan Haugen om hvordan han og Knut tenkte når de skulle velge barnehage for Olivia og om hvordan de opplevde den første tiden i barnehagen.

7. Skolestart

I denne episoden kan du høre Mari Fagerheim, fag- og utviklingssjef snakke med Veronica Egra fra Espira Vanse og Ingrid Tolgensbakk fra Espira Kunnskapsbyen, om hvordan de jobber med de eldste barna, Skolespirene.

6. Koronatid i barnehagen

I denne episoden av barnehagepodden får du høre hvordan to barnehagestyrere i to veldig forskjellige Espira-barnehager har opplevd plutselig nedstengning av barnehager, hjemmekontor for barnehageansatte og ikke minst oppstart med stort fokus på smittevern. Gjester i podkasten er Live Lo Tessem og Rachel Leonhardsen. Podkasten ledes av Pia Paulsrud, fag- og kvalitetsdirektør i Espira.

5. Hjelp, jeg skal søke barnehageplass!

Hva skal du egentlig se etter når du skal velge barnehageplass for ditt barn? Hvordan kan du orientere deg om barnehagetilbudet i ditt lokalmiljø? I denne episoden av barnehagepodden får du gode råd. Gjest i podkasten er Katrine Eikin, som til vanlig arbeider med barnehager hos fylkesmannen i Oslo og Viken, men som nå er i foreldrepermisjon og selv er i ferd med å søke barnehageplass for sin lille datter. Astrid Thorbjørnsen, styrer i Espira Tjøsvoll på Karmøy, er også gjest. Hun har lang erfaring med å ta imot besøk fra nysgjerrige foreldre som søker informasjon og med å ta imot barn og foreldre som skal starte det nye barnehagelivet.

4. Zimbabwe-prosjektet

I denne podkasten kan du høre om vårt samarbeid med SOS-barnebyer. Linda Cecilie Dale fra SOS-barnebyer snakker med Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen og Fag- og utviklingssjef i Espira, Mari Fagerheim.

3. Tilvenning

En god og trygg tilvenningsperiode er avgjørende for at både barn og foreldre skal oppleve barnehagestarten på en positiv måte. Ofte hører det med noen tårer og en god dose savn, men heldigvis også mange nye opplevelser og enda flere mennesker å bli glad i! I denne podkasten kan du høre fag og kvalitetsdirektør i Espira, Pia Paulsrud snakke med de dyktige pedagogene Linn Camilla Jahren fra Espira Kløverenga og Tone Mila fra Espira Grefsen stasjon om den viktige og spennende tilvenningstiden.

2. Realfag i barnehagen

I Espira har «Realfag» vært ett av satsingsområdene over flere år. Men, hvorfor er det så viktig å jobbe med realfag i barnehagen? Og hvordan jobber vi godt med realfag i barnehagen? I denne podkasten kan du høre Fag- og kvalitetsdirektør i Espira, Pia Paulsrud, snakke med realfagspedagog Oda Bjerknes fra Espira-parken, og Kjersti Branting pedagogisk leder fra Espira Spirea om dette viktige og spennende temaet.

Les mer om forskningsprosjektet som nevnes i podkasten her.

1. Språk i barnehagen

I Espira har «Språk» vært ett av satsingsområdene over flere år. Men, hvorfor er det så viktig å jobbe godt med språk i barnehagen? Og hvordan jobber barnehagene med språk? I denne podcasten kan du høre Fag- og kvalitetsdirektør i Espira, Pia Paulsrud, snakke med styrer Heidi Davidsen fra Espira Åbol, og pedagogisk leder Kristin Krokeide fra Espira Rå om dette viktige og spennende temaet.

Hør også BIs podkast Skole- og barnehagepodden, hvor Pia Paulsrud er gjest.

1. Hva mener vi med kvalitet i barnehagen?

2. Endring og utviklingsledelse i barnehager

Podkasten Lærerrommet lages av Utdanningsforbundet. I denne episoden er tema mobbing og vår fag- og kvalitetsdirektør Pia Paulsrud er gjest.

Hør episoden her!