Å jobbe i Espira gir meg både fokus og frihet

I løpet av sitt første år hos Espira har Linda Gundersen funnet seg til rette i et miljø hun føler er trygt og inspirerende. 

Linda er pedagogisk leder i Espira Grefsen Stasjon på Sagene i Oslo, der hun startet i august 2020 etter å ha jobbet i to år ved en barnehage på Gjøvik.   

– Alle de ansatte var veldig imøtekommende fra dag én, og jeg fikk mye informasjon om hvordan ting fungerer i Espira. Ledelsen har vært der for meg hele veien, og det føles veldig trygt, forteller hun. 

Godt å være del av noe større 

Linda Gundersen opplever Espira Grefsen Stasjon som et sted som tilbyr mye faglig og hvor det er god takhøyde. 

– Jeg liker også at barnehagen er del av noe større. Det betyr at det er mange man kan støtte seg på oppover i organisasjonen, og at det også er enkelt å hente inspirasjon fra andre Espira-barnehager, sier hun. 


Som pedagog setter Linda pris på faglig frihet og mulighet for å få inspirasjon fra andre Espira-barnehager.

 

Les mer: Slik jobber vi med kvalitet 

Linda Gundersen forteller at hun får god støtte og informasjon fra sine egne ledere i Grefsen Stasjon, som igjen nyter godt av kontakter sentralt i Espira. 

 Det betyr at kommunikasjonen alltid er rask, noe som har vært spesielt viktig mens vi har vært på rødt nivå med alt det medfører av smittevernregler. Når vi raskt får svar om slike ting, kan vi konsentrere oss om det vi skal gjøre i det daglige.  

Støtte til videre utdanning 

Linda setter også pris på den støtten hun har fått når hun har uttrykt ønske om å ta videre utdanning.  

 Jeg har fått tilbud om å delta på nettkurs i matematikk i samarbeid med Forskerfabrikken. Men jeg har også søkt om å ta ett års studie i spesialpedagogikk, og der har jeg hele veien hatt styreren min i ryggen som har hjulpet meg med å tilrettelegge for dette, forteller hun. 

Les mer: 16 nye Espira-barnehager blir Forskerfabrikken-barnehager 

Espira har også utviklet sitt eget akademi, Espira Akademiet, som tilbyr kompetanseutvikling til alle ansattgrupper i barnehagen. Espira Akademiet består av både digitale kursmoduler og fysiske kurs. 

Liker å jobbe med satsingsområdene 

Alle Espiras barnehager har språk, bevegelse, kosthold og realfag som satsingsområder, noe Linda Gundersen liker godt.  

– Det å ha spesielt fokus på slike områder er veldig fint. Hos oss har vi et eget bibliotek, og vi bruker språk aktivt gjennom hele dagen. Det gjelder også i måltidssituasjonene, som vi bruker til språkutvikling. Vår egen kokk tar i normale tider barna med på matlaging, og der lærer de også om viktigheten av næring og kosthold, sier Linda.  

Les mer om Espiras satsingsområder 

Samtidig som Espira-barnehagene har felles satsingsområder, opplever hun at medarbeiderne står svært fritt til å gjennomføre sine egne opplegg i barnehagehverdagen.  

 Selv om vi har et felles fokus på ulike områder, har jeg full frihet til å gjennomføre de aktivitetene jeg har lyst til selv. Det gjør jobben både spennende og fleksibel, sier Linda Gundersen.  

Vil du jobbe med oss?