Alle i Espira-familien skal få informasjonen de trenger

Mens de aller fleste barnehagebarn er hjemme om dagen, skjer det mye bak kulissene blant Espiras mange medarbeidere for at foreldre skal kunne få den informasjonen de behøver.

Etter at landets barnehager låste dørene 12. mars og barn og ansatte ble sendt hjem, har det blitt veldig stille i Espiras 104 barnehager. Men det betyr absolutt ikke at ingenting skjer.

Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen, forteller at de fra dag én har jobbet iherdig med å sørge for at alle foreldre får den informasjonen de behøver.

– Vi vet at alle våre barnehagestyrere får svært mange henvendelser fra de som nå må passe barna sine hjemme. Derfor sørger vi for å bistå alle styrerne våre med alt de måtte trenge for å kunne hjelpe de mange tusen foreldrene der ute, forteller han.

Dette er Espiras krisestab

  • Fire ledere fra Oslo, Bærum, Søgne og Bergen
  • Bistår alle Espiras barnehagestyrere 24/7
  • Sørger for at oppdatert informasjon når ut til de det gjelder
  • Kommuniserer på nett fra hjemmekontor
  • Planlegger god oppstart for alle barnehager

Opprettet krisestab i februar

Så snart det ble klart at koronasmitte ville nå Norge sent i februar, satte Schei Hansen og ledergruppen i Espira ned en krisestab for å være best mulig rustet for det som kunne komme.

Espiras ansatte har ansvaret for nesten 10 000 barnehagebarn i over 50 kommuner, og Schei Hansen understreker at dette selvfølgelig er noe de tar på aller største alvor i ordinære tider. Nå er det viktigere enn noensinne at foreldrene og barna får den støtten og informasjonen de trenger.

Les også: De er på nesten 24-7: Slik jobber kriseteamet hos Espira

Han sitter selv i krisegruppen sammen med Grethe Alver, regionsjef Sørlandet, Therese Dahn, regionsjef Vestlandet og HR-sjef Linn Paulsen.

Leverer riktig informasjon på effektivt vis

– Vi er tilgjengelige for å bistå våre medarbeidere omtrent hele døgnet, og svarer på spørsmål om alt fra hygiene, frykt for smitte, matleveranser og hvordan vi skal forholde oss når barnehagene igjen skal få åpne, forteller Schei Hansen.

Alle i krisestaben jobber hjemmefra, og sørger for å gi de 104 barnehagestyrerne riktig informasjon på mest mulig effektiv måte.

Les også oppdatert informasjon på Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets nettsider

For å unngå å svare mange ganger på de samme spørsmålene, sender barnehagestyrerne inn spørsmål på e-post. Krisegruppen arrangerer så en live spørretime der de gir svar til alle. Deretter må barnehagestyrerne sørge for at informasjonen når alle de andre ansatte i barnehagene.

Slik blir alle i hele Espira-systemet satt i stand til å kunne svare på de mange henvendelsene de får på telefon eller i e-post fra tusenvis av foreldre.

Skal stå godt rustet når barnehagene åpner igjen

Koronaviruset berører oss alle, og det kommer til å være mye som er usikkert i tiden fremover. Det gjelder også for hvor lenge skoler og barnehager må holde stengt.

– Det som er sikkert, er at vi skal stå klare til å ønske alle våre barn og foreldre tilbake til en trygg barnehagehverdag så snart myndighetene bestemmer at situasjonen tillater en gjenåpning av barnehagene, sier Schei Hansen.

Kilde: barnehage.no