Kunstvegg i Espira Grefsen stasjon

Barnehagen som ligger på Grefsen har en betongvegg på hele baksiden av bygget, som skjermer for boligbebyggelsen rundt og som også er en del av uteområdet til barnehagen. På det høyeste er veggen ca. 9 meter høy, til sammen er den 70-80 meter lang og har siden åpningen i 2016 vært bar. I år ble det derimot inngått en avtale med Kunsthøgskolen i Oslo hvor fem studenter fikk i oppdrag å dekorere veggen.

De fem kunstnerne og studentene Erik Blomqvist, Gudmundur Helgi Arnarson, Joel Arantes Correia, August Rosenlund Kvam og Reidar Helgesen Lund var alle tydelig inspirert av Espiras maskot «Spire» og har brukt denne flittig i motivene sine. Spire har vært tolket på ulike måter i de fem motivene, og dette skaper rom for undring og gode samtaler med barna når de sammen med de ansatte studerer veggen – barna kjenner Spire godt. En av kunstnerne har også i sitt motiv utnyttet utelampene som er festet på veggen og implementert disse som en del av illustrasjonene hvor lampen er brukt som øye og hode i illustrasjonen.

Barn og ansatte i barnehagen var veldig fornøyd med kunstveggen og mener at det gav det «lille ekstra» å få litt farge på den.

Se bilder av veggen her!

Tags:

test