Maten smaker best ute

Frisk luft setter fart på appetitten!  Når bålet knitrer og varmen brer seg har vi det godt på tur! Og når det putrer i bålpanna eller pinnebrødene grilles over flammene, venter det herlig belønning for naturens helter.  

Vi har lang erfaring med barn på tur. Her er tre gode tips om mat på tur:    

  • Forbered maten sammen, da smaker den ekstra godt. 

Barn liker å være med å planlegge turmaten. Kanskje dere kan lage pinnebrød med pizzavri? Eller deilige pitabrød med fiskekaker? Dere må selvsagt ikke ha bål eller stormkjøkken for å kose dere med maten ute. Å forberede en god matpakke kan også være helt topp!  

  • Frisk luft setter fart på appetitten, ha med nok mat.  

Det er utrolig hvor sultne både små og store blir av å løpe, klatre og bruke energi. For ikke å glemme hvor hyggelig det er å samles rundt bålet eller på leirplassen for et felles måltid. Veien hjem kan også ta lenger tid enn dere har beregnet, og det kan bli nødvendig med litt påfyll underveis. Da trenger dere nok mat!  

  • Lær bålreglene! 

Å tenne bål er utrolig stemningsskapende. I tillegg gir det god varme på en kjølig dag og ikke minst er det en god varmekilde til matlaging. Men, bål kan også utvikle seg til å bli farlig, så lær dere bålreglene og ta hensyn til naturen og andre turfolk når dere velger bålplass.  

 

Bålreglene:

  1. Husk bålforbud fra 15. april til 15. september.
  2. Ha vann til slokking lett tilgjengelig. 
  3. En voksen skal ha ansvaret for bålet til enhver tid. 
  4. Bålet skal være helt slokket før dere forlater det.