Her i Tau ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier fagarbeider Anne Jorunn Egeland.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.
Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene.
Varmmat og gode spisestunder
Varmmat serverer vi en gang i uken, og vi fokuserer alltid på å lage sunne og næringsrike retter. Vi lager stort sett alt fra bunnen av på vårt eget kjøkken.
Barna spiser sammen i mindre grupper med en voksen til stede. Slik blir måltidene lystbetonte, rolige stunder der vi har fine samtaler. En god stemning rundt bordet har mye å si.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Barna er med på kjøkkenet
Når barna får være med på matlagingen, får de et helt annet forhold til det de spiser. Hos oss er de med på forberedelser, som å hakke opp grønnsaker, og av og til baker vi også sammen.
Alt dette gjør at barna føler mestring, de ser hvor maten kommer fra – og dessuten smaker det du har laget selv ekstra godt!
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Mat på tur
Når vi er ute på tur, tar vi alltid med oss noe godt som vi kan lage i det fri. Med bålrist kan vi steke fiskekaker eller lage tomatsuppe, og vi steker også pinnebrød.
De største barna lager også egne matpakker før vi drar ut, og da lærer de hva og hvor mye det er lurt å ta med seg.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!