Her i Stjørdal ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk barnehagelærer Dennis Sevilla Myhre.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Vi har egen, fagutdannet kokk som kan alt du behøver å vite om kosthold.
Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene. Vi har tradisjonelle retter som fiskekaker og kjøttkaker, men introduserer også mange ulike smaker som gir barna sjansen til å utvide sin mathorisont.
Varmmat og gode spisestunder
Varmmat prøver vi å få til alle dagene i uken, enten til frokost eller til lunsj. Vi har en rullerende meny med mange gode og spennende smaker.
Måltidene inntar vi i vår egen matsal, og barna sitter i mindre grupper slik at det blir rolige og gode stunder for fine samtaler.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Vi voksne spiser sammen med barna, og vi prater ofte om det vi spiser. Kokken vår har laget plansjer som handler om det vi spiser, og det inspirerer til samtaler.
Barna er med på matlagingen
Når vi har brødmåltider, er det barna selv som lager seg brødskiver med ulike pålegg. Ting som vannbeholdere og bestikk er i små størrelser, slik at barna får øvd seg på å skjenke selv og å bruke kniv, gaffel og skje.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Hos oss er også de største barna med og lager sine egne matpakker når vi skal ut på tur. Vi har til og med egne turmatkurs!
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!