Her i Steinsviken ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk leder Hilde Helset.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.
Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene. Maten er god og variert, og det er alltid fokus på ferske, sunne ingredienser. Barna blir tidlig vant til å smake på nye ting og utvider sin smakshorisont hos oss.
Varmmat og gode spisestunder
Barna får servert varmmat én gang i uken. Vi involverer også barna i matlagingen når vi kan, for eksempel når vi baker.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Måltidene er fine stunder som gir rom for gode samtaler, og de er også en arena for selvmestring. Fra barna er tre år er de med og smører sine egne brødskiver.
Mat og måltider er også viktige ingredienser når vi er ute. Vi har egen bålpanne som vi bruker flittig, og når vi er ute på tur, tenner vi ofte bål og lager mat på det.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Fra jord til tallerken
Ute har vi en egen kjøkkenhage, der vi dyrker frukt og grønnsaker. Barna lærer om hvordan et frø spirer og blir til noe vi kan spise.
Det å få et sunt og godt forhold til råvarer og matlaging mener vi er en viktig del av det å vokse opp.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!