Kunnskapsbarnehagen

Her i Solkroken ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier barnehagelærer Roger Tjernagel.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Det serveres alltid frukt og grønt til alle måltidene.

Vi har egen kokkeutdannet matansvarlig som lager varmmat fra bunnen av, så her smaker måltidene alltid veldig godt!
Varmmat og gode spisestunder
Varmmat serverer vi fire ganger i uken. Det kan være alt fra hjemmelagde supper med nybakte rundstykker til laksenuggets.

Vi serverer mye fisk, og barna får prøve å smake samme rett flere ganger gjennom vår rullerende meny. Da blir det også lettere å lære seg å like nye ting. Måltidene inntar vi i mindre grupper, slik at det blir rolige og gode stunder til fine samtaler.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Måltider er også læring
Det ligger også en pedagogisk tanke bak måltidene våre. Her lærer barna å dekke bord, sende ting til hverandre og å ta hensyn. De er også med og smører sine egne brødskiver.

I tillegg har vi også noen matlagingsgrupper som er med og kutter opp frukt og grønt eller baker til spesielle anledninger.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Mat på tur
Det å spise ute er også noe vi setter stor pris på i Solkroken. Når vi går på tur i skogen, tenner vi gjerne bål og lager mat på det.

Ute eller inne – våre måltider skaper alltid en hyggelig ramme der vi har tid til å prate og kose oss.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!