Her i Sletten ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier fagarbeider Eva Sørå Hinderaker.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.
Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene, og har fokus på næringsrike retter som lapskaus med masse grønnsaker, plukkfisk og gjerne annen «husmannskost».
Varmmat og mestringsfølelse
Våre egne matansvarlige lager varmmat to ganger i uken, og barna får også være med på noe av matlagingen.
De smører også egne brødskiver når vi spiser smøremat. Vi opplever at barna tør å smake på flere nye ting når de er med på selve prosessen, og det gir dem også en god mestringsfølelse.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Gode måltidsstunder
Måltidene inntar vi i mindre grupper, og det er alltid en voksen med ved hvert bord. Vi fokuserer veldig mye på at det skal være en god og rolig stemning rundt maten.
Slik blir det også plass til mange fine samtaler, og barna blir vant til at måltidsstunden er en koselig opplevelse.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
God mat også på tur
Vi koser oss med god mat inne hver dag, men vi synes at dette også er veldig viktig når vi er ute i det fri. Vi har en flott, stor kjøkkenhage, slik at barna får være med på hele prosessen fra å så til å høste.
Vi tenner ofte bål når vi er på tur, og da går det minst mulig i pølser og mest mulig i fiskeburger og andre sunne retter som vi kan steke i aluminiumsfolie. Vi lager også vår egen bålplass med bålpanne på uteområdet vårt!
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!