Kunnskapsbarnehagen

Her i Skåredalen ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk medarbeider Ettore Minari.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.

Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene. Vi har grøt, smøremåltid eller frokostblanding til frokost. Lunsj er ofte smøremåltid med både fisk og grønt.
Varmmat og gode spisestunder

Varmmat prøver vi å få til alle dagene i uken, enten til frokost eller til lunsj. Vi har en rullerende meny med mange gode og spennende smaker.

Måltidene inntar vi i mindre grupper, slik at det blir rolige og gode stunder til fine samtaler – både om det vi spiser og drikker, og om alt annet mellom himmel og jord.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Barna er med på kjøkkenet

Hos oss finner du to kjøkken – ett oppe og ett nede. Det betyr at mye av det vi spiser, lages ferskt hver dag.

På kjøkkenet kan barna også være med på matlagingen, noe som hjelper dem både med å forstå prosessen og å våge å smake på nye ting.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Fra jord til tallerken

Ute har vi en egen kjøkkenhage med drivhus. Der gror vi både tomater, mais, poteter, sukkererter og gulrøtter.

Det å få et sunt og godt forhold til råvarer og matlaging mener vi er en viktig del av det å vokse opp.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!