Kunnskapsbarnehagen

Her i Salamonskogen ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk medarbeider Rannveig Steinsbø.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene.

Vi er så heldige å få varmmat levert av den lokale bedriften Marinaden to ganger i uken. De bruker lokale råvarer og lager veldig sunne og gode måltider.
Barna er med på matlagingen

I tillegg lager vi vår egen varmmat to ganger i uken, og da er også barna med og hjelper til på kjøkkenet. Det er veldig populært, og slik lærer de mer om hvor maten kommer fra samtidig som de opplever mestringsfølelse.

Måltidene våre er preget av ro og gode samtaler. Vi spiser i mindre grupper, og det er alltid en voksen med.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Mat som læringsarena

Vi bruker også måltidene og matlagingen til å lære å måle, veie og telle, og vi snakker om hvor maten kommer fra, hva som er sunt og hvorfor.

Barna i Salamonskogen skal alltid få være med og medvirke i hverdagen sin, og matlagingen er ikke noe unntak.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Spiser i det fri

Vi har fantastisk fine uteområder, og de bruker vi også så ofte vi kan til å spise ute. Når vi lager havregrynsgrøt på primus og spiser frokost i det fri, hender det at vi ser en liten harepus som pleier å komme på besøk.

Når vi drar ut på tur, tar vi også alltid med oss mat slik at vi får oss gode og koselige rastepauser.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!