Her i Romholt ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier barnehagelærer Lise Tøftum.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.
Vi fokuserer på sunn og næringsrik kost, og barna lærer også om hvor maten kommer fra og hvorfor det er lurt å spise mye av noe og mindre av andre ting.
Varmmat og gode spisestunder
Varmmat serverer vi til lunsj tre ganger i uken, og to av disse måltidene er fisk. Vi får ferske måltider levert på døren av Mat for minsten. Vi inkluderer også alltid mye frukt og grønt.
Vi spiser i mindre grupper, slik at det blir rolige og gode stunder til fine samtaler. Da snakker vi gjerne om det vi spiser, og lærer om råvarer og smaker.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Prøver nye ting
Hos oss har vi også noe vi kaller ukas frukt. Da presenterer vi barna for frukter de kanskje ikke er så vant til, som pasjonsfrukt og ananas. Det gjør det spennende å smake på nye ting.
Når vi har måltider med smøremat, er barna alltid med og smører sine egne brødskiver. Dette gir dem både trening i å mestre ting selv og å ta hensyn til andre gjennom å sende pålegg og vente på tur.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Mat på tur
Hver gang vi er ute på tur, tar vi også med oss mat for å spise ute. Det kan være en nistepakke, men vi lager også gjerne bål og varmer ostesmørbrød, koker kakao og steker pinnebrød.
Vi har også en lavvo, og der kan vi varme mat i en egen ovn. Maten smaker alltid aller best på tur!
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!