Kunnskapsbarnehagen

Her i Ree ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk leder Kirsti Nedrebø Åsheim.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Vi har egen matansvarlig som passer på at alle måltidene er sunne og næringsrike.

Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene. Når noen har bursdag, lager vi gjerne alternativer til kake, for eksempel fruktspyd eller fruktsalat.
Barna er med på matlagingen

Vi har seks ulike menyer som vi rullerer, og barna får også være med og hjelpe til på kjøkkenet. Dette er også en sjanse til å lære om mer enn mat – de teller, måler og veier ingredienser.

Når vi har brødmåltider, er det barna selv som lager seg brødskiver med ulike pålegg. Dette gir mestringsfølelse, og så smaker maten enda bedre når du har laget den selv!
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage

De største forbereder også sine egne matpakker når de skal ut på tur, og lærer hvordan de skal porsjonere riktig og velge rett type mat for å spise ute.
Gode spisestunder

Måltidene inntar vi i små grupper ved små bord der det alltid er en voksen med. Spisestunden er rolig, og vi får gode samtaler der alle blir hørt.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig

For at barna skal bli kjent med mat og konsistens, får de prøve ting mange ganger. Alle får muligheten til å utvide sitt smaksunivers.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!