Her i Myraskogen ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk leder Christian Madsen.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene. Her har vi også vår egen kokk som serverer varmmat to ganger i uken. Vi lager hjemmebakt brød de tre andre dagene.
Barna er med og baker
Alt vi spiser er laget fra bunnen, med fokus på sunne og næringsrike ingredienser. Noen av våre populære retter er fiskesuppe, fiskegrateng, pizza med grønnsaker og hjemmelaget suppe.
Barna er med når vi baker grove brød og når vi baker for å markere tradisjonsdager. Dette gir barna mestringsfølelse, og vi bruker også baking til å fokusere på andre satsingsområder, som språk og realfag.
Koselige måltider og gode samtaler
Måltidene inntar vi i mindre grupper, slik at det blir rolige og gode stunder til fine samtaler.
Barna hygger seg rundt bordene, og de får lov til å smøre sine egne brødskiver. Under måltidene lærer de også å hjelpe andre og å dele.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Fra jord til tallerken
Med vårt kjøkkenhageprosjekt følger vi det vi skal spise fra frø til det lander på tallerkenen. Når det er tid for innhøsting, lager vi fest. Vi dyrker blant annet purre, poteter, kålrot, jordbær og sukkererter.
Det å få et sunt og godt forhold til råvarer og matlaging mener vi er en viktig del av det å vokse opp.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!