Her i Litlasund ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk leder Ørjan Reinertsen.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Vår medarbeider som er matansvarlig passer på at det serveres sunn og næringsrik mat hver dag. Menyen varieres regelmessig, og det er frukt og grønt til alle måltidene.
Barna er med på kjøkkenet
Alle barna har egne dager med kjøkkentjeneste, der de får være med på å forberede dagens måltider. Dette gir barna mestringsfølelse og et enda bedre forhold til det de spiser.
Vi har varm lunsj en gang i uken, og det serveres mye fisk. Vi bruker det nasjonale kostholdsprogrammet Fiskesprell, der vi lærer enda mer om hvorfor det er lurt å spise god sjømat.
Gode spisestunder
Når vi spiser, gjør vi det én avdeling om gangen. Med mindre grupper blir det mer ro, og vi får gode samtaler rundt matbordet.
Her lærer barna også mer om å hjelpe hverandre, sende ting og vente på tur. De smører sine egne brødskiver og velger hva de skal ha på.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Fra frø til tallerken
Ute har vi en egen kjøkkenhage. Der gror vi alt fra poteter og gulrøtter til ulike urter. Barna får se hvordan det vi spiser blir til – fra frø til tallerken.
Vi er også veldig glade i å spise ute! Vi har eget stormkjøkken som vi lager mat på ute i skogen. Da går det gjerne i fiskekaker med hamburgerbrød, lapskaus, supper og wok. Det å få et sunt og godt forhold til råvarer og matlaging mener vi er en viktig del av det å vokse opp.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!