Kunnskapsbarnehagen

Vi ser på språk og hvordan barna utvikler dette som ekstremt viktig gjennom hele barnehagetiden, forteller pedagogisk leder Monica Skjelvik Eidnes.

Barnehagen er det stedet barna tilbringer mest tid nest etter hjemmet, og derfor er språkutvikling helt sentralt i alt vi gjør.
Eventyr og gode verktøy

Vi er opptatt av hverdagsspråket og å sette ord på det vi holder på med. Slik får vi frem de gode samtalene, for eksempel når vi skal ta av og på klær eller mens vi driver med bleieskift.

Måltidene våre er også en veldig fin arena som vi bruker til å prate og sette ord på ting.
Bygger barnas ordforråd

I en relativt stor barnehage som vår, er det også en rekke flerspråklige barn – noen kan snakke spansk, andre kinesisk eller polsk.

Vi får midler fra kommunen til arbeidet med å bygge opp barnas begrepsforståelse og ordforråd i norsk ved behov.
Stimulerer med tale, bevegelser og sang

For de aller minste barna jobber vi mye med å benevne ting vi ser rundt oss, og vi lytter til barnas eget språk – inkludert kroppsspråket.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig

Vi bruker høytlesing mye, leker med figurer som kan representere historiene og bruker gjentaking, som er så viktig for språkutviklingen.

Gjennom hele barnehagen vil du finne bøker som barna kan bruke selv eller som vi kan lese fra og snakke rundt. Og så bruker vi selvfølgelig sang og musikk flittig!
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!