Kunnskapsbarnehagen

Her i Kuventræ ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk leder Monica Skjelvik Eidnes.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.

Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene. Vi har vår egen kokk som lager alle de varme rettene. Mandager er vår faste fiskedag. Fokuset på sunn mat er også forankret i at vi benytter oss av SunnereBarn-konseptet.
Gode spisestunder

Vi ser på måltidene som en god arena for samtale. Vi snakker om hva vi smaker, hvordan maten ser ut og hvor den kommer fra.

Det er viktig for oss å sitte sammen med barna og la de få prate. Det tror vi også gjør noe med appetitten!
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Barna er med på matlagingen

Førskolebarna våre har faste matgrupper der de får prøve seg på skikkelig matlaging. De lærer om ulike råvarer og hvordan ting tilberedes.

Alle barna som er store nok, er med på å smøre egne brødskiver.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Fra jord til tallerken

Ute har vi en egen kjøkkenhage der vi dyrker blant annet gulrøtter. Vi har også flere epletrær, og om våren og sommeren er det virkelig frodig og fint.

Her får barna sjansen til å være med og lære om hvor maten vår kommer fra. Det å få et sunt og godt forhold til råvarer og matlaging mener vi er en viktig del av det å vokse opp.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!