Her i Gullhella ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier fagpedagog Astrid Førde.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.

Vi serverer frukt og grønt til alle måltidene, og vi får deilig, næringsrik mat levert fra Mat for Minsten tre ganger i uken. Noen av de populære rettene er fiskegrateng, kyllingkjøttkaker og lasagne.
Gode spisestunder

Måltidene inntar vi i mindre grupper, slik at det blir rolige og gode stunder til fine samtaler. Vi lar barna smøre sine egne brødskiver, og de hjelper til med å legge frem pålegg på bordet.

Spisestunden er også en sjanse til å lære å hjelpe hverandre, sende ting og ta hensyn. Vi voksne sitter ved bordet sammen med barna, og da filosoferer vi over mange av livets store og små spørsmål.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Baking og pinnebrød

Til spesielle merkedager baker vi gjerne, og da lærer barna både å veie, måle og telle i tillegg til selve matlagingen.

Når vi er ute på tur, fyrer vi gjerne opp bål og baker pinnebrød. Rett utenfor barnehagen har vi en overbygd grillplass som vi også bruker flittig.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Fra jord til tallerken

Barna elsker å lære om hvor maten vår kommer fra, og da er det fint å kunne besøke parsellhagen vår som ligger like i nærheten av barnehagen. Der dyrker vi litt jordbær og urteplanter som gressløk, timian og basilikum. Vi prøver oss gjerne på dyrking av tomater også.

Det å få et sunt og godt forhold til råvarer og matlaging mener vi er en viktig del av det å vokse opp.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!