Kunnskapsbarnehagen

Her i Bjørgene ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier fagarbeider Torhild Dommersnes.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.

Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene, og vi spiser ekstra mye fisk! Noen av våre mest populære retter er panert fisk med fullkornspasta og grønnsaker, fiskegrateng med raspet gulrot og fiskepinner med potetmos.

Varm lunsj serverer vi en gang i uken, og det er også grøt en gang hver uke.
Gode måltidsstunder

Når vi samles rundt bordet for å spise, har vi fokus på at det skal være en hyggelig og rolig stund. Vi snakker mye sammen og lærer å ta hensyn og sende ting rundt til hverandre.

Vi koser oss med de gode samtalene rundt matbordene våre, og vi synger alltid en sang både før vi spiser og når måltidet er ferdig.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Lærer mestring

Når vi har brødmat, lærer barna å smøre sine egne skiver. Det gir dem mestringsfølelse, og gjør også at de tør å smake på flere nye ting. På våren har de største barna matpakkekurs, der de lærer å forberede mat til å ha med på tur.

Vi fokuserer også på å redusere matsvinn, og hvis det er en halv pakke fiskekaker eller fiskepinner igjen som ikke er nok til alle, fryser vi det ned og så har vi restefest senere!
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Fra jord til tallerken

Ute har vi en liten kjøkkenhage. Vi har jordbærplanter og ulike urter som kommer igjen hvert år, og i tillegg er barna med på å så ting som gulrøtter og reddik.

De er veldig ivrige etter å se og lære om hvor maten vår kommer fra. Vi liker også veldig godt å lage mat ute i grillhytten vår, som har egen bålplass.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!