Her i Årosfjellet ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk leder Cathrine Selmer.
Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat.
Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene. Vi har havregrøt eller brødmat til frokost. Til lunsj er det varmmat omtrent fire ganger i uken, og så har vi et lettere ettermiddagsmåltid, gjerne med knekkebrød.
Gode spisestunder
Vi varierer varmmåltidene slik at barna får servert en god blanding av fisk, kjøtt og vegetarmat. Det kan være fiskegrateng, kjøttboller i tomatsaus med pasta eller vegetarlasagne.
Måltidene inntar vi i fellesrommet i første etasje, og de yngste får spise først. Med mindre grupper får vi rolige og gode stunder rundt bordene, og dette gir rom for viktige og fine hverdagssamtaler.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Barna deltar i matlagingen
Det er alltid ekstra godt å spise noe du har vært med på å lage selv, så derfor skal barna kunne delta i matlagingen.
Når vi har brødmat, velger de selv hva de vil ha på brødskiva og smører maten selv. Det gir både mestringsglede og øker sjansen for at barna tør å prøve å smake på nye ting.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig
Mat på tur
På uteområdet vårt har vi vår egen bålpanne der vi kan lage mye forskjellig mat når vi er ute.
Går vi tur i skogen, bruker vi bålplassen vår og steker gjerne ostesmørbrød!
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!