Kunnskapsbarnehagen

Her i Aarkjær ser vi på mat og måltider som en viktig del av barnas læring, sier pedagogisk leder Carina Leirkjær.

Hos oss får barna alle de måltidene de trenger i løpet av barnehagedagen – frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Vi serverer alltid frukt og grønt til alle måltidene, og vi har varmmat en gang i uken.
Les også: Fem gode grunner til å orientere seg tidlig

Noen av avdelingene våre har grønnsaksuke, etterfulgt av besøk på «Aarkjær Restaurant» – der våre dyktige ansatte er kokk og kelner som serverer treretters måltider!
Fokus på gode spisestunder

Hos oss legger vi vekt på god stemning ved alle måltider. Vi spiser i mindre grupper, og det er alltid en voksen per bord. Gode og rolige spisestunder gir også gode samtaler.

Når vi har smøremåltider, smører barna selv på brødskivene sine. Det å være med i matlagingen gjør noe med selvfølelsen deres, og de får også sjansen til å hjelpe andre.
Les også: Dette bør du tenke på ved valg av barnehage
Mat på tur

Gode matopplevelser finner vi gjerne ute på tur også. Vi tar med oss mat i sekken, fyrer bål på leirplassen vår og spiser varme, gode måltider i naturen.

Vi kan steke pinnebrød, og vi lager sunne lapper. De største barna lærer også å smøre sin egen nistepakke og finne ut hva som er smarte valg.

Det å få et sunt og godt forhold til råvarer og matlaging mener vi er en viktig del av det å vokse opp.
Lyst til å komme på besøk? Ta kontakt med oss!