Dette lurer foreldre på om korona

Det er fortsatt høyt smittenivå mange steder i landet, og i Espira har vi derfor fullt fokus på å både forebygge smitte og å svare på alle spørsmål foreldre måtte ha.

Hvem må i karantene, og når? Og kan barn som har hatt hoste i flere dager fortsatt være i barnehagen? Dette er noen av de mange spørsmålene våre ansatte er klare til å svare på når foreldre spør.

Les også: Slik påvirkes hverdagen i barnehagen av smitteverntiltakene

– Vi jobber aktivt og fokusert for alltid å ha oppdatert informasjon om korona og hvordan alle må forholde seg til det. Foreldre i alle våre barnehager skal være trygge på at når de spør, så får de riktig svar, sier Jens Schei Hansen, kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira.

I tillegg oppfordres alle barnehageforeldre til å holde seg orientert om sentrale myndigheters koronatiltak på FHI sine nettsider, samt å følge med på koronatiltakene i sin egen kommune.

– I Espira kan vi i tillegg svare på alt som smitteveilederen informerer om, og informere om våre egne tiltak utover dette, sier Schei Hansen.

De vanligste spørsmålene
Når smittesituasjonen endrer seg fra uke til uke og fra sted til sted, er det naturlig å ha mange spørsmål om hvordan dette påvirker barnehagehverdagen.

Dette er noen av de vanligste spørsmålene våre ansatte får fra foreldre og de svarene de gir.

Hvis barnet mitt har hatt hoste i flere dager, kan han eller hun være i barnehagen?
Ifølge smittevernveilederen skal barn og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/ eller sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen, selv om symptomene er milde.

Hvis mitt barn har symptomer, kan barnehagen kreve en test?
Barnehagen vil alltid holde en så god dialog med foreldrene som mulig. Sammen kan vi komme frem til hva som er best å gjøre, men barnehagen vil aldri kreve en test.

Kommer barnehagen til å si fra til foreldre når enkeltpersoner er satt i karantene?
Dette gjør barnehagen kun hvis kommunens smittevernteam ber den om det.

Kan jeg levere og hente i barnehagen hvis jeg ikke har fått svar på test ennå?
Venter du på svar på en test, er du sannsynligvis i karantene og skal ikke levere eller hente barn i barnehagen.

Hvor god oversikt har barnehagen over de som besøker den?
Alle våre barnehager noterer navn og telefonnummer på gjester samt tidspunktet de er på besøk.

Kan vi være trygge på at uteplassen ikke blir brukt av andre mens barnehagen er stengt?
Barnehagene har oppslag som ber folk om å ikke bruke uteplassene når barnehagen er stengt.

Vi følger trafikklys-modellen
Alle Espira-barnehager forholder seg til den statlige smittevernveilederen for covid-19.

Siden smittesituasjonen er ulik i ulike deler av landet, jobber barnehagene etter trafikklys-modellen, der rødt betyr strengere tiltak og grønt er omtrent normalt, men uten fysisk kontakt mellom ansatte.


Nye foreldre lurer
Et spørsmål mange nye foreldre er opptatt av, er hva som skjer med tilvenning når nye barn skal begynne i barnehagen i koronatiden.

– Ved grønt nivå kan tilvenningen foregå omtrent som normalt. Bor man i et gult eller rødt område må barn og foresatte forholde seg til kohorten barnet skal tilhøre etter oppstart, sier Schei Hansen.

Les også: Tilvenning i koronatid

Foresatte bør holde en meters avstand til ansatte, andre foresatte og andres barn så langt det er mulig.

Barnehagene følger tre grunnpilarer når det gjelder smittevern, og disse gjelder også når nye barn starter i barnehagen:

  • Syke skal ikke i barnehagen
  • God hygiene
  • Redusert kontakthyppighet

– Vi er veldig godt forberedt på at barnehagene skal fortsette å takle korona så lenge det varer, sier Jens Schei Hansen.

Tags:

korona