Torshovdalen vant Statens Byggeskikkpris

Statens Byggeskikkpris er en hederspris som deles ut årlig til byggverk og bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk. Torshovdalen, som Espira Torshovdalen Barnehage er en del av, vant denne gang prisen.

Espira Torshovdalen. Foto: Emil W. Larsen

Prosjektet består av totalt 212 leiligheter som varierer fra 41 til 130 m2, samt næringslokaler og Espira Torshovdalen Barnehage. Den store variasjonen i boligstørrelser gjør det attraktivt for mennesker i ulike livsfaser å skaffe seg bolig her.  Dette gir stabile bomiljø og robust sosial bærekraft.

Fra juryens begrunnelse:
Torshovdalen er et boligprosjekt som overbeviser med sine boligkvaliteter. Boligprosjektet kan skilte med god kombinasjon av utsikt, gode solforhold, nærhet til park, et godt byplangrep, arkitektur av høy klasse og stor variasjon av boligstørrelser som gjør det attraktivt for mennesker i ulike livsfaser å skaffe seg bolig her. Arkitekt og byggherre har sammen satset på kvalitet og skapt et inspirerende forbilde for god byggeskikk.

Les hele saken hos Husbanken