Satser på lek, læring og ernæring: Espira åpner to nye kunnskapsbarnehager i Oslo


Kunnskapsbarnehagen Espira åpner to nye barnehager i de nye boligprosjektene Grefsen Stasjon og Gartnerløkka på Løren. Begge barnehagene møter dagens og fremtidens forventninger fra foreldre. Med topp motiverte ansatte får barna i Espiras barnehager en fantastisk start på livet.

_mg_5078
«Tumleplassen» i Espira Grefsen Stasjon.

– I våre to nye barnehager fokuserer vi på våre satsningsområder, realfag, språk og bevegelse. I tillegg tilbyr vi selvsagt topp moderne inne- og utefasiliteter, sier Marit Lambrechts, administrerende direktør i Kunnskapsbarnehagen Espira.

Tone Tellevik Dahl, Byråd for Oppvekst og Kunnskap i Oslo, åpner begge barnehagene denne uken.

Satser på kunnskap
Espira er opptatt av kompetente ansatte og har et eget Akademi som driver kompetanseutvikling for alle ansatte, og kaller seg kunnskapsbarnehagen Espira. Begge barnehagene har for eksempel eget forskerlaboratorium gjennom Espiras samarbeid med Forskerfabrikken.

-Vi har fått svært positive tilbakemeldinger på samarbeidet med Forskerfabrikken. Målsetningen er at lek med tall og naturvitenskaplige fenomener skal bli morsomme og stimulere barns undring og nysgjerrighet. Vi ønsker å gjøre en innsats for å forhindre at barn kan oppleve matte som vanskelig, skummelt eller fremmed. Vårt mål er at «matteangsten» som en del elever opplever i skolen skal kunne forebygges allerede i barnehagen, sier Lambrechts

-Både innenfor matte og andre områder, ønsker vi å stimulere barns medfødte lærelyst og nysgjerrighet gjennom et solid og nyskapende pedagogisk tilbud, fortsetter Lambrechts.

Riktig mat er viktig for små mager
Å holde styr på smørelister, regler fra barnehagen og ikke minst det å lage sunne og varierte matpakker som barna spiser, skaper stress for mange barnefamilier. Begge de nye barnehagene er derfor utstyrt med fullt kjøkken og egen kokk som tilbereder sunne og næringsrike måltider til barna. Slik sikrer Espira at barna får i seg nok, sunn og god mat – samtidig som foreldrene slipper hverdagsstresset med å smøre matpakke.

– En forutsetning for en god barnehagehverdag er trygge og kompetente voksenpersoner, næringsrikt og sunt kosthold og fysisk aktivitet, sier Lambrechts.

Midt i lokalmiljøet – enkelt og miljøvennlig
Begge de nye barnehagene ligger midt i nye, moderne boligkomplekser, noe som gjør levering og henting enkelt og miljøvennlig for foreldrene.

-Vi har to viktige målgrupper. Det er barna og foreldrene. Espira vil gjøre sitt ytterste for å gi alle barna en fantastisk start på livet! Foreldrene sitt primære behov er selvsagt at barna skal ha det bra og at hverdagen skal gå opp. Derfor har det vært viktig for oss å gjøre hverdagslogistikken enklest mulig, avslutter Marit Lambrechts.