«Sammen er vi tusen»

I Espira Rå har skolespirene årlig konsert til inntekt for SOS-barnebyer og Espira sin barnehage i Zimbabwe.

Barnehagen i Bindura
Venter spente på samlingProsjektet i Zimbabwe startet for noen år tilbake da Espira var bedriftspartner for SOS-barnebyer og tok over et prosjekt om å finansiere en barnehage i området. Etter en lang prosess stod barnehagen endelig ferdig i mars 2016 og 140 barn fra lokalområdet kunne endelig ta den i bruk. Barnehagen har nå vært i drift i litt over et år og er et viktig tilbud for barna i Maizelandområdet hvor en høy prosentandel av befolkningen smittet av hiv/aids. Som en konsekvens av mangel på medisinsk hjelp sprer virussykdommen seg raskt og en økende andel av befolkningen dør i ung alder samtidig som tallet på foreldreløse barn vokser. Mange av barna vokser derfor opp hos besteforeldre. Det er særdeles viktig at disse barna får barnehage og skole da de skal bygge dette landet videre.

I Espira-barnehagen i Zimbabwe får barn fra sårbare familier et godt pedagogisk tilbud i et trygt miljø. Barna får god oppfølging, sunn mat, og ikke minst får barna lov til å være barn – med mulighet til å leke og lære i fellesskap.

I april i år annonserte vi også at Kunnskapsbarnehagen Espira er blitt en av SOS-barnebyers hovedsamarbiedspartnere etter tre år som bedriftspartner. Dette er stort opprykk for Espira som organsisasjon, men også for det samarbeidet vi skal fortsette fremover med SOS-barnebyer.

Rå Konsert 5

F.v.: Adm.dir. i Espira sammen med Bente Lier og Ingrid Matre


Sammen er vi tusen

I Espira Rå barnehage utenfor Bergen står koret «Råstjernene» klare for å innta scenen i aulaen på naboskolen Rå Skole. Med egendesignede gule t-skjorter som lyser opp rommet og står i stil de de mange gule solsikkene og ballongene i aulaen synger de for full hals til fullsatt sal.

«Sammen er vi tusen» – dette er selve tanken bak prosjektet, at vi kan utgjøre en stor forskjell når vi står sammen. Assisterende styrer i Espira Rå, Ingrid Christina Matre, er hjernen bak koret og sammen med skolespirene skaper de hvert år et fantastisk show for tilskuerne. I år var også Administrerende direktør i Espira, Marit Lambrechts, og Generalsekretær i SOS-barnebyer, Bente Lier, tilstede i publikum.

Allerede i mars startet Råstjernene med øving til den årlige konserten hvor foreldre og besteforeldre er invitert. Det er salg av boller, kaker, saft m.m. og alle pengene går til inntekt for barnehagen i Bindura.

Et fantastisk arrangement for store og små og flott innsats fra barn og ansatte!

 

Trykk på et bilde for å se galleriet: