Ukebrev 4: tips til hjemmeaktiviteter

Denne påsken blir kanskje ikke helt slik dere hadde planlagt. Selv om vi alle har vært hjemme en stund nå kan det være fint å markere at vi går inn i påsken, og at det er litt annerledes enn den hverdagen dere har skapt dere hjemme de siste ukene. Kanskje kan disse tipsene for hjemmeaktiviteter være med å sette dere i påskestemning? Vi ønsker dere en riktig god påske! 

Les en bok 


Påske
ukens lesetips: Påsketid er krimtid. Det er spennende for både barn og voksne å lese og snakke om litt skumle ting. I boka “Kom inn hvis du tør!” av Helena Davidsson Neppelberg blir vi tatt med inn i et gammelt hus med mange spennende rom og tingOg noe skjuler seg under sengen! Boka kan passe for ulike aldersgrupper, avhengig av hvor “skummelt” man gjør det underveis i lesingen. Vi røper ikke mer, men ønsker dere alle en god bokpåske!  

Boka finner du tilgjengelig på ulike språk i Polylino-appen. Husk at dere kan velge om dere vil lese selv eller om dere vil ha den opplest. Brukernavn: polylinohjem – Passord: 987654321 

Lek en lek

Leker fra da du var liten

Mange barn synes det er gøy å tenke på at også foreldre har vært barn en gangTenk etter, hadde du en favorittlek da du var liten? Hva lekte dere, og hvem lekte du med? Fortell barnet ditt om en lek eller sanglek du likte da du var liten. Lek den sammen!

Lag et spennende lekemiljø

Kasia, pedagogisk medarbeider i Espira Kløverenga, tipser om hvordan dere kan lage et spennende lekemiljø med enkle midler. Hun bruker en IKEA-pose som «kasse». Den sørger for at innholdet holder seg på plass. Strø for eksempel frø, puffet ris, sand, småstein eller upoppet popcorn som dekke i kassen. Tilfør ulike kjøretøy, og noe bilene kan jobbe med, for eksempel kan du brekke opp pinner(tømmerstokker) eller legge i noen kongler eller steiner. Her er det bare å bruke fantasien, finn det som fenger ditt barns interesse best!

Ulike aktiviteter

Eksperimenter med kullsyre

Lag en påskecollage 

Samle sammen en bunke blader og aviser. La barna få utforske innholdet. Vis barna at de kan rive ut fine bilder eller annet de finner. Oppdag sammen med barna. Finner dere bilder av noe vi forbinder med påske? Er det noe fint å rive ut? Når dere sitter slik sammen er det mye å snakke om. Hva ser vi på bildene? Still spørsmål som oppfordrer barna til å fortelle. Fant du en blomst? Har blomstene begynt å titte frem i hagenLim de utrevne bitene på et papir eller på papp til dere får en fin påskecollage!  

Dekorer et tre

Har dere malt på påskeegg hjemme? Det går fint an å pynte ute også! Pynt et tre eller en busk i hagen, eller kanskje dere vil glede naboene med å pynte et tre i nærmiljøet? Se så fint Espira Sånum i Mandal har pyntet treet i barnehagen! 

Påskemysteriet

Noen har gjemt påskeeggene.. Hvor kan de være? Og hvem har gjemt alle eggene?  

Denne aktiviteten passer godt ute. Før jakten på eggene begynner gjemmer du eggene på et lurt sted og legger ut spor og hint. Kanskje en gulrot som er knasket på er et spor etter påskeharen? Eller en tom kurv? Eller en appelsin? Eller ulik påskepynt? Du kan eventuelt også lage lapper med oppgaver barna må løse på veien, eller med hint. På lappene kan det for eksempel stå «Jeg er ikke så stor men jeg kan hoppe langtHopp 10 store hopp til høyre – der finner du neste spor». Eller «Min favorittgrønnsak vokser i jorden, formen er lang og fargen er oransje. Hvilken grønnsak er det? Da jeg gjemte eggene mistet jeg favorittgrønnsaken min på veien – det er neste spor».  

Se en digital fortelling 

Film om Frøken Kanin 

Mange av barnehagene våre lager fine digitale fortellinger til barna som er hjemme. Her kan du se en fin liten film om Frøken kanin som Nina Kjøløpedagog i Espira Rå har laget  

Ukens oppskrift

 


Vet du hvorfor appelsinen ble en påsketradisjon? 
Tidligere kom appelsinene til Norge kun i vinterhalvåret, og det var rundt påsketider at de var spesielt søte. Nå har vi tilgang til gode appelsiner året rundt, men tradisjonen med påskeappelsinen har holdt seg. Ofte spiser vi appelsiner som de er, men de er også gode å bruke i middagsmat. Denne ukens oppskrift er en deilig kyllinggryte med smak av appelsin. 

Sjekk ut oppskriften her!

 

Tags:

aktiviteterfagtips