Ukebrev 3: tips til hjemmeaktiviteter

Dere begynner kanskje å få på plass noen gode rutiner for hverdagene hjemme nå? Kanskje trenger dere også litt påfyll av inspirasjon til hva dere kan finne på sammen? I dette ukebrevet får dere blant annet tips om eksperimenter med luft, og hvordan dere kan gi lekene en vårrengjøring. Vi ønsker dere alle en god uke!

Del med venner på Instagram!

Del gjerne bilder av det dere gjør eller lager hjemme på Instagram med #espirabarnhjemme. Det er gøy å dele med venner selv om vi ikke kan være sammen.

Les en bok sammen


Ukas bok: Denne uka anbefaler vi en liten film som bygger på en bok. Boka og filmen heter “Spire går i barnehagen” og er først og fremst laget til alle som skal begynne i en Espira-barnehage. Men, det er spennende for alle, både små og store, å minnes hvordan det var å begynne i barnehagen og ikke minst fint å bli enda bedre kjent med Spire. Se filmen sammen og snakk om det som skjer underveis.

Se filmen her:Hvis dere har lyst kan dere også se filmen på engelsk og tysk. Det kan være spennende å høre en kjent fortelling på ulike språk:

Engelsk versjon her.

Tysk versjon her.

Lek en lek

Nå har de fleste barna vært hjemme en god stund og kanskje de trenger litt inspirasjon til å bruke leker på nye måter eller få tilbud om å leke med andre ting enn det vi vanligvis tenker på som leker?

Bilbane

Om dere lager en enkel bilbane får kanskje bilene ny interesse. Bruk det dere har, noen kasser eller bøker, og noe som fungerer som bilbane, for eksempel en planke eller brødfjøler?

Lek med sko

De yngste barna har ofte en fascinasjon for sko. Samle en haug med sko som dere har i huset i en haug på gulvet, eller i en kasse/kurv. Se hva som skjer! Dere kan for eksempel sortere skoene etter farge eller størrelse, finne par, prøve de på? Tilfører dere litt klær eller hodeplagg blir det fort en utkledningslek.

Ulike aktiviteter

Eksperimenter med luft

Denne uken utforsker vi noe vi har rundt oss hele tiden – luft! Vi bruker det vi finner i skapene hjemme og oppdager lufttrykk gjennom ulike forsøk. Blant annet bruker vi et enkelt ark til å holde vann inni en flaske som er opp ned, og vi lager raske raketter som flyr avgårde ved hjelp av lufttrykk. Bli med og utforsk sammen med oss!

Lag små påskeskatter

Finn fine flate steiner i naturen som egner seg for å tegne/male på. Bruk hobbymaling, eller tusjer til å pynte steinene slik at de blir dekorativ påskepynt (eller pynt de som noe annet, for eksempel med tall, bokstaver eller som penger). Har du lakk kan du evt. lakkere de etterpå slik at de holder seg lenger, men det er ikke nødvendig.

Vårrengjøring

Finn frem leker som trenger en vask. Fyll en balje med lunkent vann. Utstyr barnet ditt med klut, svamp eller oppvaskkost og vask lekene. Underveis kan dere for eksempel snakke om farge, form, størrelse eller hva leken kan brukes til. Hvorfor er det viktig å vaske lekene iblant? Hvordan pleier vi å vaske andre ting hjemme? Hvor vaskes klærne? Hvor vaskes kopper og tallerkener?

Vær med på en digital samlingsstund

Mange av våre barnehager lager digitalt innhold for barna som er hjemme.

Her kan du se et flott eventyr fra Espira Finnås:

Samlingstund med Veronica

Hei på dykk!! Er de klare for ei ny samling med Veronica? Det er i alle fall eg! Kos dykk!!

Posted by Espira on Wednesday, March 25, 2020

Her kan du være med på en hyggelig sangstund med Lisa og Viktor fra Espira Marienfryd:

Lag mat sammen


Barn liker å bli involvert i praktiske oppgaver når det innebærer hyggelig samvær. Barn er også nysgjerrige og blir mer interessert i å smake ulik mat om de er involvert i matlagingen. Det er mye å snakke om og utforske når man lager mat sammen. Hvordan smaker en gulrot når den er rå og hvordan smaker den når den er kokt? Hvor mye er en desiliter?  Hva smaker en sitron? Er den sur eller søt? Denne uken får dere tips om sunnere snacks som blant annet egner seg til å ta med på tur.

Les oppskrift her.

Tags:

fagtips