Espira-barn hjelper barn i Afrika

Denne uken arrangerte Espira Rå Barnehage en konsert der billettpengene gikk til barnehagen Espira skal bygge sammen med SOS Barnebyer i Zimbabwe.

Espira RåDet var Espira Rå sitt eget kor, Råstjernene som var hovedattraksjonen. Koret består av barna som er født i 2009 og 2010, og de fremførte kjente barnesanger, samt noen egenkomponerte sanger under kyndig ledelse av assisterende styrer Ingrid Christina Matre. Med seg på laget hadde de også musikeren Stig Van Eijk. Også de ansatte i barnehagen fremførte en egen sang.

Publikum besto av 325 foreldre, søsken og besteforeldre. I tillegg til billettinntektene, ble det solgt, pølser, brus, kaffe og kaker. Totalt ble det samlet inn imponerende  36.700 kroner. Alle inntekter går til SOS barnebyer sin bygging av en barnehage i Zimbabwe. Byggingen skal starte i juni, og barnehagen vil gi 140 av de fattigste barna i Zimbabwe nye muligheter og en verdig barndom.

Kunnskapsbarnehagen Espira er en av SOS Barnebyer Bedriftspartnere og vi har forpliktet oss til å finansiere bygging og drift av en ny barnehage i Bindura/Maizelands i Zimbabwe. Stort sett samtlige av Espiras 78 barnehager bidrar til innsamlingen.